Nou-născut, cu coronavirus, după ce 11 persoane nu au respectat carantina

Cercetare penală a fost dispusă pentru 11 persoane din Buzău, după comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, având în vedere că, în perioada 24-28 aprilie, pe timpul în care erau în carantină, au părăsit camerele în care se aflau în izolare.

Share

Rl online 0 comentarii

04.05.2020 - 15:48

Ca urmare a faptului că cele 11 persoane nu au respectat măsurile impuse în astfel de cazuri şi au ieşit din camerele unde aveau obligaţia să stea pe perioada carantinei, un nou-născut cu care au intrat în contact a fost depistat ulterior cu COVID-19, potrivit unui comunicat al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

"La data de 30.04.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de Zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 Cod Penal, reţinându-se faptul că, în perioada 24.04-28.04.2020, un număr de 11 persoane, plasate în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, nu au respectat măsurile impuse, ieşind din camerele unde aveau obligaţia de a rămâne şi au purtat doi nou-născuţi dintr-o cameră în alta, ulterior unul dintre aceşti nou-născuţi fiind depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2", se arată în comunicat.

Comentarii