Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noii miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor au depus jurământul de învestitură în funcţii

Social-democraţii Daniel Suciu şi Răzvan Cuc au depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, respectiv ministru al Transporturilor, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2019 - 11:30

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost reprezentată, vineri, la ceremonia de învestitură a celor doi miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor, Daniel Suciu şi Răzvan Cuc, de vicepremierul Viorel Ştefan, premierul nefiind prezentă în ţară.

La ceremonia de învestitură delegaţia guvernamentală a fost condusă de vicepremierul Viorel Ştefan, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la congresul socialiştilor europeni de la Madrid.

La ceremonie au mai fost prezenţi, printre alţii, miniştrii de Externe, Teodor Meleşcanu, şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Şeful statului nu a făcut declaraţii după ceremonia de învestitură a celor doi miniştri, Daniel Suciu şi Răzvan Cuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, precum şi cel al lui Răzvan Cuc în funcţia de ministru al Transporturilor.

Pe 22 noiembrie anul trecut, Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar pe 26 noiembrie a demisionat şi Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării.

Pe 3 ianuarie, Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei celor două portofolii.

Pe 7 ianuarie, şeful statului a semnat decretele pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici ca ministru interimar al Dezvoltării Regionale şi a Rovanei Plumb în funcţia de ministru interimar al Transporturilor.

Premierul i-a nominalizat iniţial pentru cele două portofolii pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Ilan Laufer, însă şeful statului a respins cele două propuneri.

Ulterior, Viorica Dăncilă a transmis de patru ori propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să fie ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici al Transporturilor.

La începutul lunii februarie, preşedintele Iohannis a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării. Ulterior, Vasilescu şi Drăghici au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru cele două portofolii.

Citește totul despre:

#ministru #iohannis #lazi

Comentarii

loading...