14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNoi promisiuni dinspre Guvern pentru autostrada Comarnic-Brașov

Noi promisiuni dinspre Guvern pentru autostrada Comarnic-Brașov

“În şedinţa de Guvern proximă, probabil, vom adopta Hotărârea de Guvern privind studiul de prefezabilitate pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov în parteneriat public-privat (PPP). Aceasta este deja este în circuitul de avizare, a fost promovată de către Comisia de Prognoză şi acum este la mine. În două zile studiez documentaţia şi dau avizul sau aduc corecturile corespunzătoare, probabil mai e şi Ministerul Finanţelor Publice”, a spus Şova.

Întrebat de ce face statul Comarnic- Braşov prin parteneriat public-privat, în condiţiile în care fostul Guvern a decis că e mai bine să se facă cu Banca Mondială acest lucru, Şova a răspuns: ‘”Era un lucru bun, dar e un un lucru şi mai bun, deşi câteodată se spune că mai binele este duşmanul binelui, totuşi de această dată eu apreciez că putem contrazice această zicală”.

Şova a mai spus că documentaţia pentru studiul de prefezabilitate făcută de CNP nu trebuie luată în derizoriu pentru că există o structură dedicată unde MT participă cu 5 experţi de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi din minister. ” Eu apreciez că e o şansă pe care trebuie să o jucăm”, a mai spus şeful de la Transporturi.

În ceea ce priveşte centura Bucureştiului, ministrul a subliniat că, deşi există un câştigător pe o parte din centura veche, acesta este deja contestat.

“Avem o parte din centura veche între DN 2 şi A2 licitată cu câştigător declarat şi desigur contestat. Este o firmă chinezească despre care mi-aş dori să aflu mai multe în teren apropo şi de mitul chinezesc legat capabilităţile lor de a lucra. Pe de altă parte, aici, la aceste lucrări, au fost făcute contracte pe suma cea mai mică cu termene proaste, îndelungate. Nu poţi să upgradezi aceste contracte. O problemă mare avem la podul de la Mărăcineni, unde, în loc să se ceară termen de execuţie foarte scurt, acum facem eforturi să convingem antreprenorul să lucreze mai bine, rugându-l cu bani, cu suport. CNAIR eu îl tratez ca fiind în subordinea mea şi cu tot dragul şi cu toată colaborarea şi cu pro-activitatea, sunt cu ochii pe bostănărie”, a mai subliniat şeful de la Transporturi.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la bilanţul pe şase luni al mandatului său, că există toate şansele ca până în septembrie să fie organizată licitaţia de atribuire pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, subliniind că studiul de fundamentare pentru această autostradă a intrat deja în primă lectură la ultima şedinţă de Guvern.

“Au fost deja aprobate 13 proiecte majore de investiţii strategice, dintre care patru sunt în domeniul infrastructurii de transport. Primul, şi poate cel mai important proiect dintre ele, este autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, al cărui studiu de fundamentare a intrat deja în primă lectură, chiar în ultima şedinţă de Guvern şi avem toate şansele ca până în septembrie să organizăm licitaţia de atribuire”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă