Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noi detalii despre cheful de Revelion de la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a României răspunde acuzațiilor legate de organizarea Revelionului: Evenimentul nu a afectat în niciun fel activitatea bibliotecii. (...) Nu a fost niciodată vorba de o vandalizare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.01.2020 - 21:05

”În urma apariției în spațiul public a unor informații conform cărora la sediul Bibliotecii Naționale a României a fost organizată, în noaptea dintre ani, o petrecere în urma căreia spațiile și mobilierul instituției au fost afectate, dorim să precizăm următoarele: În noaptea dintre ani, la sediul Bibliotecii Naționale a României a fost organizat un concert în cadrul căruia au evoluat artiști români cunoscuți în rândul publicului larg. Evenimentul s-a desfășurat în baza unui contract de prestări servicii, încheiat în conformitate cu legislația în vigoare, cu Regulamentul de organizare și funcționare al Bibliotecii și cu Ordinul de Ministru prin care au fost stabilite tarifele practicate de Bibliotecă în astfel de situații. Prin contractul de prestări-servicii, organizatorul concertului are obligaţia să asigure logistica necesară, să suporte serviciul de organizare pe toată perioada desfăşurării evenimentului, utilităţile şi 5% din valoarea biletelor vândute. Toate tarifele sunt postate pe site-ul bibliotecii şi pot fi consultate”, se arată în comunicatul Bibliotecii Naționale.

Evenimentul ”a avut loc în afara programului de funcționare al Bibliotecii (inclusiv amenajarea și debarasarea spațiului), la parterul și mezaninul instituției (spațiile libere), perimetrul fiind atent securizat și monitorizat pe tot parcursul evenimentului. Precizăm că spațiile alocate nu se află în proximitatea depozitelor și a sălilor de lectură. Prin urmare, evenimentul nu a afectat în niciun fel activitatea de bază a bibliotecii, programul de studiu al utilizatorilor și nici patrimoniul instituției. Biblioteca Națională a României a rămas deschisă publicului care a putut studia atât în spațiile libere, cât și în sălile de lectură inclusiv în perioada 30-31 decembrie, până la ora 18.00, în timp ce alte instituții de profil au fost complet închise în perioada sărbătorilor de iarnă”, au explicat reprezentanții instituției.

Comentarii