13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNissan, vizat de o anchetă a organismului de supraveghere a pieţei bursiere...

Nissan, vizat de o anchetă a organismului de supraveghere a pieţei bursiere americane

“Am primit o solicitare din partea Securities and Exchange Commission şi cooperăm în totalitate”, a declarat luni un purtător de cuvânt al constructorului auto japonez, fără a oferi alte detalii, relatează Reuters.

În schimb, o sursă din apropierea acestui dosar a declarat că este vorba de probleme similare cu cele pentru care Nissan a fost inculpat în Japonia. Grupul auto este urmărit de justiţia japoneză pentru responsabilitatea sa în ascunderea veniturilor de către fostul preşedinte director general Carlos Ghosn în perioada 2010-2018. Nissan este urmărit în justiţie în calitate de persoană juridică pentru că a remis rapoartele bursiere încriminate.

Arestat la data de 19 noiembrie la Tokyo, Carlos Ghosn rămâne în continuare în detenţie fiind inculpat pentru abuz de încredere şi ascunderea veniturilor de fisc.

Franco-brazilianul a fost revocat la finele lunii noiembrie din funcţiile de preşedinte al consiliului de administraţie de la Nissan şi Mitsubishi Motors. În paralel, Ghosn a demisionat săptămâna trecută din funcţia de preşedinte al grupului auto francez Renault, care împreună cu Nissan şi Mitsubishi Motors formează cel mai mare producător auto din lume.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, conform căruia Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile. În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Cele mai citite

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă