Nicușor Dan face interpelări, FOTO: Facebook

Nicușor Dan premieră juridică la PMB. Interpelări către Curtea de Apel

Nicuşor Dan cere opinia judecătorilor Curţii de Apel privind suspendarea PUZ-urilor în care solicită „ajutor instituțional”, însă avocatul Codrin Tărălungă susține că „legalitatea deciziei se prezumă şi, în cazul în care cineva o contestă, se merge la judecată”.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2021 - 21:01

Primarul Nicușor Dan a interpelat Curtea de Apel și a cerut „ajutor instituțional” cu privire la certificatele de urbanism depuse anterior suspendării PUZ-urilor.

Avocatul Codrin Tărălunga este de părere, însă, că aşa ceva nu este posibil.

„Legalitatea deciziei se prezumă şi, în cazul în care cineva o contestă, se merge la judecată. Nu se fac interpelări către o instanţă de judecată”, spune Codrin Tărălungă.

El apreciază că Nicuşor Dan nu poate cere instanţei să se antepronunţe sau chiar să acorde consultanţă juridică unei instituţii din administraţia publică.

„Curtea de Apel nu se poate pronunţa, aşa, asupra unei situaţii ipotetice. Întâi emiţi, după care te gândeşti dacă e sau nu legal, sau şi mai grav, cum e în cazul lui, după ce-l suspenzi. Intenţia domniei sale asta a fost să obţină o interpretare din partea unei instituţii jurisdicţionale fără a urma calea firească”, este de părere avocatul Codrin Tărălunga.

Primăria Capitalei a decis, în urmă cu trei săptămâni, suspendarea PUZ-urilor pentru 12 luni. Dezvoltatorii în construcţii estimează pierderi de 3 milioane de euro în urma acestei hotărâri.

Comentarii