14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNicușor Dan anunță tăierile de la bugetul Capitalei. Ce domenii vor fi...

Nicușor Dan anunță tăierile de la bugetul Capitalei. Ce domenii vor fi afectate

„Este un buget prin care vrem să ieșim din minciună, din delirul grandoman al fostei administrații, este un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, lucruri fundamentale și nu spoiala fostei administrații. Vrem să stopăm risipa și să deschidem calea construcției, pentru că Bucureștiul are nevoie de construcție”, a declarat Nicușor Dan.

El reamintește că, la început de mandat, a găsit datorii curente de trei miliarde de lei și că PMB a fost în risc de colaps financiar.

„Am făcut schița bugetului pe care o propunem consilierilor generali. În câteva zile, consilierii generali vor da forma finală a acestei schițe”, a anunțat primarul general, care a spus că proiectul va fi suspus dezbaterii publice.

Acesta a anunțat o serie de reduceri în acest an.

„Reducem substanțial banii pe festivaluri, târguri, decorațiuni și alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019, anul de dinainte de pandemie, de peste 200 de milioane de lei. Pentru 2021 e de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate. (…) Renunțăm pentru acest an la achiziții de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocăm bani pentru noi statui, după cum știți a fost o tradiție a ultimilor 10 ani să se aloce 10-20 de milioane pentru noi statui, nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a spus edilul.

Nicușor Dan a spus că, în acest an, cheltuielile de personal vor fi plafonate la nivelul celor din 2020, iar banii pentru instituțiile din subordine scad, în unele cazuri, chiar și de 100 de ori.

„Propun să renunțăm la o parte importantă a stimulentelor financiare, cum ar fi banii pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie, propun însă să păstrăm alte stimulente, cum este cel pentru reducerea abandonului școlar. (…) Este un buget al credibilității, pentru că ne-am asumat niște lucruri, plătim datoriile, e un mesaj pentru toți partenerii noștri”, a mai spus Dan.

Nici Catedrala Mântuirii Neamului nu va scăpa de tăieri

Primăria Generală a municipiului București nu va aloca în 2021 fonduri pentru construcția Catedralei Neamului, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„De alocări de bani pentru biserici și statui se ocupă Direcția de Arhitectură-Peisagistică, instituție subordonată PMB. Bugetul total pentru intervenții este undeva la un milion de lei. Urmează să vină cu lista obiectivelor”, spune Nicușor Dan.

El precizează că pe listă nu se află Catedrala Neamului.

„Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de la direcție către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenții, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”, conchide primarul general al Capitalei.

Catedrala Neamului a primit mai multe alocări din partea fostei administrații, condusă de Gabriela Firea

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Universitatea Craiova are un nou antrenor. “Bine ai venit în noua ta casă, Mister!”

Costel Gâlcă este noul antrenor al Universității Craiova. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de 17 aprilie. Gâlcă devine astfel cel de-al 5-lea antrenor...
Ultima oră
Pe aceeași temă