Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Arhivă

Nicuşor Dan a chemat în judecată Primăria Capitalei pentru Parcul Cişmigiu

Deputatul Nicuşor Dan anunţă că a chemat în judecată Primăria Capitalei, deoarece Municipalitatea nu i-a prezentat în termenul legal de 30 de zile documentaţia tehnică pentru proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu, transmite Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2019 - 14:37

"Am chemat în judecată Primăria Capitalei pentru Parcul Cişmigiu, aşa cum am promis. În 13 august am solicitat Primăriei să ne comunice documentaţia tehnică pentru Parcul Cişmigiu, în care ar urma să se construiască alei betonate largi peste rădăcinile copacilor. Documentaţia ar fi trebuit să stea la baza Hotărârii Consiliului General pentru indicatorii tehnico-economici, dar nu a fost făcută publică. Primăria nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile. Am formulat acţiune la Tribunalul Bucureşti", a scris deputatul, pe Facebook.

Pe 3 septembrie, primarul general, Gabriela Firea, reitera că proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu nu vizează înfiinţarea unor noi spaţii comerciale sau defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante şi anunţa, totodată, că îi va da în judecată pe cei care continuă astfel de "minciuni".

Nicuşor Dan a replicat ulterior că o prezentare publică a proiectului de restaurare a Parcului Cişmigiu ar pune capăt speculaţiilor.

"A trecut deja o lună de când societatea civilă îi cere Gabrielei Firea proiectul tehnic în baza căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului Cişmigiu, în valoare de 10 milioane euro. Comunicarea în spaţiul public a proiectului tehnic ar pune capăt oricăror speculaţii şi ar dovedi cine are dreptate", spunea el.

Pe 12 septembrie, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţa depunerea unei plângeri prealabile la Primăria Capitalei, prin care solicita anularea hotărârii privind reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu, deoarece nu a fost respectată transparenţa decizională.

Comentarii

loading...