7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru două infracţiuni de abuz în serviciu

Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru două infracţiuni de abuz în serviciu

“În calitatea menţionată, suspectul şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv a dispus, cu încălcarea normelor în materia finanţelor publice, efectuarea, de către Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, a unor lucrări asupra unor obiective care nu erau administrate de către instituţia pe care o conducea, unul dintre aceste obiective aparţinând unei persoane juridice de interes privat, iar altul aparţinând unei regii autonome de stat (Romsilva)”, informează un comunicat al DNA, transmis luni Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, ca urmare a acestor demersuri s-au achitat, în mod nelegal, cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, lucrări în valoare de 1.792.370 lei la un obiectiv privat, respectiv de 3.778.451 lei la un obiectiv aparţinând unei regii autonome.

Luni, suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Tot luni, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale într-un dosar în care Nicuşor Constantinescu, în perioada 2011 – 2013, în calităţile de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi ordonator principal de credite, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în sensul că a achitat, în mod nelegal, către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, suma totală de 40.780.316 lei.

“În dosarul ultim menţionat, inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se arată în comunicat.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă