Nicușor Constantinescu, în fața DNA: Sunt șantajat pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea

Nicușor Constantinescu a fost adus, luni, 15 aprilie, la sediul DNA Constanța, pentru a i se prezenta acuzațiile în două noi dosare penale.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2019 - 11:15

La ieșirea din duba penitenciarului, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a declarat:

„In loc să fie cercetat dl Bodean Andrei pentru represiune nedreapta și tortură, tot ce mi-a facut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secția pentru Investigarea Magistraților. Nu vedeti ca nu ma lasa ăștia să vorbesc?”.

Constantinescu a făcut o scurtă declarație și la ieșirea din sediu, după ce a aflat învinuririle.

„Este dosarul in care este vizata firma Tel Drum al lui domnul Dragnea. Este șantaj pentru a face denunț impotriva domnului Dragnea, cel care deranjeaza poporul român.”

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Comentarii