Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolae Robu privind solicitarea de documente ale DNA: ,,Lasă loc de interpretare''

,,Dacă cineva a greşit, trebuie să plătească. În ce mă priveşte, nu am nicio emoţie, nu e nicio greşeală de la mine sau despre care să ştiu că au făcut-o alţii şi să o tolerez'', a declarat primarul Timișoarei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 13:41

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că printre recentele solicitări de documente ale DNA de la Direcţia de urbanism a Primăriei Municipiului Timişoara, privind regimul de înălţime a construcţiilor, se află şi cele două locuinţe ale celor doi copii ai săi şi a precizat că a atenţionat ca acolo unde legea poate fi interpretată, să se aplice în defavoarea acestora, pentru a elimina suspiciunile de favorizare.

"Dacă cineva a greşit, trebuie să plătească. În ce mă priveşte, nu am nicio emoţie, nu e nicio greşeală de la mine sau despre care să ştiu că au făcut-o alţii şi să o tolerez. Presupun că cineva a făcut o reclamaţie. Totul este corect. Eu le-am atras atenţia în mod special, când a venit documentaţia, nu cumva să greşească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde ele există şi lasă loc de interpretare, să fie făcute în defavoarea lor şi nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior şi să acuze vreo favorizare. Nu cred, încă, că s-a ajuns până acolo în România încât copiii unui demnitar să nu aibă toate drepturile fireşti de cetăţean. Nu trebuie să aibă privilegii, dar în ceea ce priveşte copiii mei, vă asigur că nu au avut decât de tras de pe urma poziţiilor mele importante", a explicat Nicolae Robu, în conferinţă de presă.

Edilul a detaliat că cele două case ale copiilor săi se află, fiecare, în câte un pachet de trei case înşiruite, dar totul este legal.

Nicolae Robu a mai menţionat că pentru a nu exista suspiciuni de favorizare a copiilor săi, ambii doctori ingineri în calculatoare şi tehnologia informaţiei, le-a recomandat nici să nu-şi publice în România lucrările ştiinţifice, acestea fiind publicate pe mapamond.

"Sunt crescuţi într-un climat sănătos, cum am fost crescut şi eu. Copilul meu cântă de plăcere într-o formaţie şi nu vrea să urce pe scenă pentru a nu-mi crea mie probleme în Timişoara. Aceasta este familia Robu. Să le fie ruşine unor ticăloşi necinstiţi, care-şi permit să ne împroaşte pe noi cu noroi. Ar fi bine să fie mai mulţi oameni ca noi. Noi nu vrem nimic necuvenit. Muncim şi am muncit cinstit toată viaţa", a conchis Nicolae Robu.

Procurorii DNA Timişoara au ridicat, luni, de la sediul Primăriei Municipiului Timişoara mai multe documente solicitate instituţiei, pe care aceasta le-a pus la dispoziţie. La sediul instituţiei nu a avut loc o percheziţie cu mandat emis de un judecător, ci formalizarea unei solicitări a DNA făcute Primăriei Timişoara.

Comentarii