Foto: Octav Ganea, INQUAM PHOTOS

Nicolae Ciucă: Atunci când îmi va veni rândul, mă voi vaccina

Nicolae Ciucă, premierul interimar, spune că se va vaccina împotriva Covid-19 atunci când îi va veni rândul.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2020 - 09:02

Nicolae Ciucă le solicită cadrelor medicale și medicilor de familie să-i convingă pe oameni că vaccinarea împotriva Covid-19 este cea mai bună metodă prin care putem scăpa de noul coronavirus.

„Eu pot să vă spun fără niciun fel de echivoc că mă vaccinez. Atunci când îmi va veni rândul, mă voi vaccina. Este doar o chestiune de atitudine. Pot să vă conving să fiţi responsabili, să continuăm să respectăm aceste măsuri şi să înţelegem că vaccinarea face parte din setul de măsuri stabilite la nivel global, la nivel european, la nivel naţional, pentru a putea avea o luptă eficientă cu această pandemie.”, a anunțat marți seară Nicolae Ciucă, într-o emisiune la TVR1.

Cum vaccinul este gratuit și nu va fi obligatoriu, medicii din spitale, medicii de familie și medicii infecționiști sunt cei care pot face recomandări și îi pot asigura pe români că vaccinul este util în combaterea pandemiei. Potrivit specialiștilor, este nevoie ca minim 70% din populație să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru ca ulterior să existe doar cazuri sporadice de infectare cu noul coronavirus.

Comentarii