6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNews alert! Incendiu de mare amploare, lichidat de pompieri

News alert! Incendiu de mare amploare, lichidat de pompieri

“Incendiul de la Rusca Teregova a fost lichidat în această după-amiază. Intervenţia, la Cornereva însă va continua şi pe parcursul zilei de marţi. La ora 16,35, a aterizat şi elicopterul IGAv pe aeroportul din Caransebeş. Echipajul a efectuat o misiune de recunoaştere înainte de aterizare, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, ceaţă densă pe văi, nu a mai zburat. Elicopterul a rămas în judeţul nostru, pregătit de intervenţie pentru marţi, dacă va fi cazul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU “Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea.

Focul de la Rusca Teregova a fost anunţat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 26 octombrie. La sfârşitul zilei, suprafaţa afectată a fost estimată la aproximativ zece hectare. Au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş. Duminică, s-a continuat intervenţia în zonă, fiind afectate alte opt hectare.

Pentru stingerea incendiilor izbucnite la Cornereva şi Rusca Teregova, în sprijinul forţelor cărăşene au venit şi câte 17 pompieri militari din cadrul ISU Mehedinţi şi Gorj. Elicopterul IGAv este dotat cu echipament de stingere Bambi Bucket.

Incendiul la fondul forestier din Cornereva a izbucnit vineri dimineaţa iar cauza probabilă o reprezintă focul în spaţiu deschis. Deşi, iniţial, incendiul a fost stins în seara de vineri, sâmbătă au apărut noi focare la vegetaţia uscată. Din cauza condiţiilor dificile din teren, în ciuda eforturilor susţinute, nu s-a reuşit stingerea incendiului, forţele retrăgându-se la lăsarea serii şi continuând operaţiunile în ziua următoare. Duminică, operaţiunile au fost continuate, cu zece pompieri militari, zece pădurari de la Ocolul Silvic Băile Herculane şi cinci rangeri de la Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă