Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Daniel Dragomir este locotenent-colonel în rezervă, fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenirea şi Combaterea Terorismului din SRI

News Alert: Au intrat 1 milion de oameni în țară în ultimele săptămăni, doar 1556 sunt izolați!

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 13.03.2020 - 12:46

Fostul șef al Direcție de Prevenire și Combatere a Terorismului din SRI atrage atenția la cifrele alarmante ce pot exploda în vârful epidemiei: ,,Dacă au intrat in România 1.000.0000 de oameni în ultimele săptămâni și în carantină sunt 1.556, iar izolați sunt 13.646, restul unde sunt?”
 
Într-un mesaj transmis RL, Daniel Dragomir atrage atenția autorităților să nu mai mintă și să dea date exacte, transparența fiind necesară pentru localizarea infecțiilor și prevenirea infecției în rândul populației.
 
Dintre țările acuzate a fi netransparente se numără Germania - guvernul italian a acuzat Germania că nu ar da date exacte, iar China a acuzat S.U.A. de lipsă de transparență și infectarea cu virusul ucigaș chiar de către armata americană.
Italia se numără printre țările cu cele mai multe cazuri de infecție din Europa anunțate și cu rata cea mai mare de decese confirmate zilnic.
 
De asemenea, în Marea Britanie, ieri după conferință Comitetului Cobra (comitetul de situații de urgență al Marii Britanii) premierul  Boris Johnson și ofițerul științific al guvernului britanic, Sir Patrick Wallance, au anunțat că țara lor se află la începutul epidemiei cu un număr relativ mic de 590 de persoane detectate dar că în fapt este posibil să fie între 5000 și 10 000 de cazuri nedepistate și la o distanță de 4-5 săptămâni de reacție epidemică față de Italia.
 
Redăm mai jos declarația integrală pentru România Liberă, transmisă de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir:
 
”59 de îmbolnăviri?
 Pe bune?
 Voi mai mințiți mult?
 Credeți că puteți să ne păcăliți așa ca pe proști?
 Voi vedeți cifrele din Europa? Vedeți evoluția? Vedeți mortalitatea?
 Voi vedeți că 1 milion de români au intrat în țară (mare parte din zonele de risc) în ultimele săptămâni?
 Voi vedeți că de la ora 23, din prime time, până la prânz a doua zi nu se îmbolnăvește nimeni? 
 Noaptea coronavirusul doarme?
 Dacă au intrat în România 1.000.0000 de oameni în ultimele săptămâni și în carantină sunt 1.556, iar izolați sunt 13.646, restul unde  sunt?
 Înțeleg că niște securiști se ocupă de “comunicarea de criză” și tot ne dau comunicate ca la proștii de la grădiniță! Că așa e ordinul pe unitate!
 Să îi prostim pe români!
 Ca să fim mai clari: 
- Aveți teste? Da sau nu.
- Câte? Exact.
- Pe fiecare județ în parte, pe fiecare UAT, câte teste sunt disponibile și câte au fost aplicate în ultimele 14 zile? Cifre exacte.
- Câte persoane din cele intrate în țară în ultimele 14 zile au fost testate? Vă rog cifre exacte.
- Câte persoane din cele aflate în carantină au fost testate? Vă rog cifre exacte.
- Câte persoane aflate în izolare au fost testate? Vă rog cifre exacte.
- Personalul medical expus a fost testat? Vă rog cifre exacte.”

Comentarii