5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNelu Tătaru: „Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau...

Nelu Tătaru: „Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu”

„Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă. Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare …”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că nu în spitale se tranşează această pandemie, ci înainte de a se ajunge la internările în spitale şi că respectând regulile de prevenţie, va fi şi o transmitere comunitară scăzută.

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 după alegerile locale, ministrul a spus că “asumarea unui număr crescut de cazuri noi a fost făcută atunci când au fost aplicate măsuri de relaxare”, fie că a fost vorba de redeschiderea restaurantelor, de revenirea din concedii, de aglomerarea transportului în comun, de redeschiderea teatrelor, a cinematografelor, începerea anului şcolar, de o lună de campanie electorală şi, acum, de aceste alegeri locale.

El a apreciat că respectarea normelor de aplicare în vederea desfăşurării fiecărei activităţi în parte “ar trebui să dea o creştere mică” a numărului de cazuri de la o zi la alta şi să se rămână pe “acel platou, în jurul a 1.500 de cazuri”.

„În măsura în care nu vom respecta aceste precauţii, atunci se poate ajunge şi la 2.000 de cazuri. Monitorizăm în fiecare zi evoluţia numărului de cazuri noi, după cum monitorizăm prezenţa la unităţile de primiri urgenţă, precum şi prezenţa în terapie intensivă a cazurilor grave sau critice, după cum monitorizăm şi numărul deceselor. Ele sunt cele care ne arată şi gravitatea, dar care ne arată şi transmiterea în comunitate, mergând oarecum cu analiza cazurilor dificile”, a mai spus Tătaru.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă