Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nelu Tătaru informează cum vor fi testați bucureștenii împotriva COVID-19

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, în direct cum se va face testarea în masă, în București, și cine vor fi primele persoane care vor afla dacă sunt sau nu infectate.

Share

Rl online 0 comentarii

25.03.2020 - 21:43

"Este un proiect prin care se urmărește testarea în marile aglomerări urbane. S-au mai primit aparate Real Time PCR și se vor aceste testări, etapizat.

Capacitatea se mărește săptămânal. Va începe de săptămâna viitoare, cu personalul medical. Se trece apoi la testarea populației, în fiecare cartier în parte. Vom testa prima dată persoanele vârstnice și cu morbidități", a declarat Nelu Tătaru pentru Digi24.

Declarațiile lui Tătaru vin după ce ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea spune că a discutat tot cu profesorul Streinu-Cercel, iar în câteva zile 12 maşini ecologice vor merge ţintit la bucureştenii cu vârsta de peste 65 de ani sau cu boli cronice, pentru a-i testa.

Costache a declarat, la Adevărul Live, că în momentul de faţă sunt foarte multe contracte de achiziţie şi săptămâna viitoare speră să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional.

Întrebat când vor ajunge kiturile din Coreea de Sud, Costache a spus că este vorba despre circa 180.000, care trebuie să ajungă în această săptămână.

"Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă, cel tarziu, până la sfârşitul acestei săptămâni. Contractul este mult mai mare şi pe lângă iniţiativa Unifarm în Coreea de Sud sunt şi alte piste. Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maxim 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional. Astăzi am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat, şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud, şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door", a afirmat Victor Costache.

La rândul său, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, la Antena 3, că în câteva zile 12 maşini ecologice puse la dispoziţie de Primărie vor merge la bucureştenii de peste 65 de ani şi la cei cu boli cronice pentru a-i testa.

Citește totul despre:

Comentarii