Foto: INQUAM PHOTOS

Nelu Tătaru a anunțat când se închide o clasă și când se închide o școală

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, vede în deschiderea unităților școlare cel mai important moment al pandemiei de coronavirus. Oficialul atrage atenția că fără respectarea regulilor numărul de noi cazuri va crește.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2020 - 09:47

Nelu Tătaru a transmis un mesaj elevilor care revin în școli la exact 6 luni de la închiderea unităților școlare și a anunțat în ce condiții elevii care au avut în clasă îmbolnăviri cu Covid-19 vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

„Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii. Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte. Haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală!”, i-a îndemnat ministrul Sănătății pe elevii care revin de luni la cursuri, într-un interviu acordat Digi 24.

Nelu Tătaru a admis că elevii pot sta fără masca de protecție a nasului și a gurii în pauze dar doar atunci sunt în curtea unității de învățământ și într-o zonă cu puțini colegi.

„În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă. Dacă avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.”, a adăugat ministrul Sănătății.

Comentarii