11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNeacșu: Criminalul de la Mediaș putea fi eliberat condiționat și fără recurs...

Neacșu: Criminalul de la Mediaș putea fi eliberat condiționat și fără recurs compensatoriu

În mai 2018, Rusu a fost eliberat din închisoare după ce a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. 

Avocatul Adrian Toni Neacșu spune, într-o postare pe Facebook, că Rusu ar fi fost pus în libertate oricum, întrucât era eligibil pentru eliberarea condiționată.

“Din 4.748 zile Rusu Marius a executat efectiv, fără beneficiul legii recursului compensatoriu – 408 zile, 3.538 de zile. La asta se adaugă 96 de zile câștigate prin munca prestată, adică în total de 3.634 de zile. Trebuia să execute cel puțin 3/4 pentru a putea fi liberat condiționat, adică 3.561 de zile. Repet, a executat 3.634 de zile efectiv.

Concluzia: cu sau fără cele 408 zile din recursul compensatoriu putea fi liberat condiționat”, a spus avocatul.

Neacșu mai spune că decizia de a-l pune în libertate aparține unui judecător, iar atacurile politice și mediatice sunt indirect îndreptate împotriva întregului sistem judiciar.

“Atacurile politice și mediatice determinate de situația lui Rusu Marius, cel care a ucis un om la Mediaș, sunt de fapt atacuri îndreptate împotriva judecătorilor și procurorilor și a întregului sistem judiciar.

Liberarea din penitenciar mai devreme a lui Rusu Marius a fost dispusă de un judecător, printr-o sentință penală definitivă. Este decizia suverană a acestui judecător de a aprecia că condamnatul era îndreptat și putea fi liberat condiționat.

Procurorul de ședință a fost de acord cu propunerea de liberare condiționată. Propunerea însăși aparține unei Comisii din Penitenciar din care mai face parte un judecător.

În sfărșit, Parchetul Deva nu a formulat contestație împotriva hotărârii Judecătoriei Deva, așa încât sentința a rămas definitivă.

Liberarea mai devreme a lui Rusu Marius este o decizie a justiției, așa cum sunt toate, și atacurile mediatice și mai ales politice împotriva acesteia sunt atacuri la adresa justiției. 

Dacă presa nu are o problemă cu asta, cred că politicienii ar trebui să fie mai rezervați”, a scris Neacșu pe Facebook.

 

 

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă