21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiNadia Comăneci: Nimeni nu va munci în România câteva zile

Nadia Comăneci: Nimeni nu va munci în România câteva zile

“A fost o prestaţie incredibilă. Este fantastic. Nu este o surpriză că a câştigat, pentru că psihic era pregătită pentru această victorie şi acum este momentul ca toată România să se bucure. Nimeni nu va munci în România câteva zile, oamenii vor sărbători marea victorie a Simonei”, a spus Nadia Comăneci.

Ea a precizat că triumful de la Roland Garros al Simonei Halep a fost cel care “a spart gheaţa”, iar victoria de acum a constănţencei “face istorie”.

Nadia Comăneci consideră luna iulie una foarte frumoasă pentru România în ceea ce priveşte sportul: “La 18 iulie 1976 am primit eu 10-le perfect. Aşa că iulie este o lună frumoasă în istoria sportului românesc. Acum 43 de ani l-am avut pe Ilie Năstase în finală, iar astăzi Simona a mers un pas mai înainte. Ea face istorie şi este singura româncă cu două titluri de grand slam”.

Fosta gimnastă a vorbit şi despre primirea decare a avut parte în România după Jocurile Olimpice din 1976: “Când m-am întors de la Montreal, în 1976, au venit să mă întâmpine 10.000 de oameni şi nu ştiam ce mi se întâmplă. Însă Simona îi arată tinerei generaţii că dacă îţi propui ceva şi munceşti mult poţi să devii cel mai bun nu doar din România, ci din lume”.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă