Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa: Arhiva RL, Mario Garcia

Motivul halucinant pentru care Judecătoarea Carmen Chirilă a picat testul psihologic: Mama sa!

Președintei interimare a Judecătoriei Bicaz, Carmen Elena Chirilă, i s-a aplicat calificativul ,,nerecomandabil” la testul psihologic, pentru un motiv dubios: că nu și- ar fi dat mama afară din birou.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2020 - 02:33

Într-un comunicat remis presei, judecătoarea Carmen Chirilă, în prezent Președinta interimară a judecătoriei Bicaz, a explicat derapajele grave ale Institutului Național al Magistraturii. Derapaje, care au condus la o destabilizare a sistemului judiciar dar și la absurdul verdict de ,,nerecomandabil” pentru un judecător cu 25 de ani de experiență. Un judecător, fără un istoric sau un diagnostic medical care să poată duce la concluzia că ar exista argumente solide pentru ca acest practician, ajuns pe cea mai înaltă funcție din cadrul instituției în care activează, ar fi devenit ,,nerecomandabi”.

Deși este un judecător cu peste 25 de ani experiență, de menționat că până în anul 2000 (înaintea înființării INM -2005) a trecut cu brio toate testele, a ajuns să îi fie respins testul psihologic pentru răspunsul său la o întrebare de-a dreptul ieșit din comun:,,Ce ai face dacă mama ta ar intra în birou? Discuți cu ea sau o dai afară?”.

Judecătoarea, evident, a răspuns că nu ar putea să-și dea mama afară din birou. Redăm mai jos cele mai importante pasaje din comunicatul doamnei judecător Carmen Chirilă:

,,iar răspunsul așteptat de comisie era “O dau afară”, mărturisesc că, chiar mă bucur că am picat un asemenea examen, deoarece astfel am trecut examenul moral în fața propriei conștiințe și a jurământului depus la începuturile carierei de a aplica legea cu umanitate și a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului.”

De asemenea, judecătoarea Chirilă explică prototipul căutat de INM în justiție ca urmare acestei abordări extrem de dure și de lipsite de umanitate:

,,Rezultatele mele la aceste teste nu reflectă o debilitate mintală a mea, ci niște criterii de selecție impuse de INM în ultimii ani, care favorizează un nou tip de judecător, caracterizat printr-un spirit servil, lipsit de umanitate, redus la nivelul unui robot care nu deranjează sistemul prin “declarații șocante”, ci execută fără crâcnire ordinele primite, indiferent cât de aberante sunt, un judecător pentru care bagajul de cunoștințe și cultură generală reprezintă un balast, fiindu-i necesare doar câteva lozinci globaliste, corect politice pentru a fi considerat un profesionist.

Principiile pe care le-am promovat în cariera mea de 25 de ani au fost de responsabilitate, corectitudine, muncă epuizantă, iar luările de poziție ţin de aspecte legate de normalitate, de apărarea unor valori ce privesc chestiuni de creştere armonioasă fizică, psihică şi intelectuală a copiilor (art. 488 şi 487 Cod civil), de aspecte privind un mediu înconjurător securizant, calitatea mea de om suprapunându-se în mod obligatoriu funcţiei publice de judecător pentru că aceasta constituie proprietatea mea intelectuală absolută. Tocmai pentru că această demnitate are o natură complexă, nu se obţine decât prin eforturi personale susţinute şi majore, antrenează pregătirea multidisciplinară, intelectuală şi, mai ales, conştiinţa fiecărei persoane care o practică. Nu am cumpărat-o de undeva, ci este rodul pregătirii mele intense, a nopţilor nedormite, a acceptării interdicţiilor şi incompatibilităţilor, a frustrărilor materiale şi sociale diverse. Acţiunea mea publică nu vizează avantaje sau interese materiale ci, s-a raportat la propria mea personalitate care include în primul rând, conştiinţa.” a transmis presei Președinta Judecătoriei Bicaz, Carmen Chirilă.

 

 

 

Comentarii

loading...