Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Moţiunea simplă ''Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader'', depusă în Senat

Grupul parlamentar PNL a depus luni, în plenul Senatului, moţiunea simplă cu titlul "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2019 - 18:06

"Vă rugăm să dispuneţi măsurile necesare în vederea declanşării procedurii legale pentru dezbaterea acesteia", i-a solicitat senatorul liberal Florin Cîţu preşedintelui de şedinţă, Claudiu Manda.

În moţiunea simplă, iniţiată de parlamentari PNL şi USR, se solicită "încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti".

Semnatarii moţiunii îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la "modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi a statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României".

De asemenea, parlamentarii liberali îi cer ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă a PNL de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Comentarii

loading...