Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Monica Anisie a participat la Conferința informală a miniștrilor educației din Consiliul Europei

Ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, a participat ieri, 29 octombrie 2020, la Conferința informală a miniștrilor educației, organizată sub egida Președinției Elene a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, în format videoconferință.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

30.10.2020 - 18:30

Temele dezbătute în cadrul evenimentului au fost:

Răspunsul educației la criza generată de COVID-19: dreptul la o educație de calitate în contextul pandemic și provocările sale;
Utilizarea educației ca instrument de promovare a conștientizării patrimoniului cultural expus riscului schimbărilor climatice, într-o cultură a democrației.
În intervenția sa, ministrul Monica Cristina Anisie a subliniat importanta asigurării accesului la o educație de calitate și a reducerii impactului negativ al crizei sanitare asupra elevilor, studenților și profesorilor. În contextul pe care îl traversăm, acest deziderat presupune acordarea unei atenții deosebite copiilor care provin din grupuri vulnerabile și valorificarea în mod responsabil a noilor tehnologii.

„Una dintre lecțiile învățate în această perioadă este aceea că o criză de amploarea celei pe care o traversăm acum nu poate fi depășită decât printr-un efort comun și cu determinarea de a fi proactivi. Prin declarația pe care o vom adopta astăzi, avem oportunitatea de a răspunde împreună la provocările pe care pandemia de COVID-19 le-a generat în plan educațional”, a declarat Monica Cristina Anisie.
De asemenea, ministrul educației și cercetării a mulțumit Consiliului Europei pentru angajamentul de a susține statele membre în eforturile lor de a răspunde cât mai bine provocărilor din domeniul educației și a salutat adoptarea Programului Educație al Consiliului Europei.

La finalul evenimentului a fost adoptată o declarație comună a miniștrilor educației.

Citește totul despre:

Comentarii