FOTO: napocanews.ro

Miting secesionist, organizat la Sfântu Gheorghe

Un miting la care au participat câteva mii de persoane din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş care militează pentru autonomia teritorială a „Ţinutului secuiesc” a avut loc duminică după-amiază în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Share

Rl online 0 comentarii

22.11.2018 - 20:35

Adunarea a fost organizată de Consiliul Naţional Secuiesc, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea acestuia la Budapesta, a precizat liderul formaţiunii, Izsak Balazs, relatează napocanews.ro

Acesta a subliniat, printre altele, că maghiarii doresc să obţină autonomie prin mijloace paşnice, pe calea dialogului, amintind, totodată, că demersurile făcute în ultimii 15 ani pentru atingerea acestui deziderat au înregistrat progrese vizibile, atât în rândul comunităţii maghiare, al clasei politice româneşti, cât şi pe plan internaţional.

Participanţii au purtat steaguri secuieşti şi ale Ungariei, precum şi pancarte cu mesaje autonomiste şi au scandat în limba maghiară „Autonomie” şi „Piară Trianonul”, transmite Antena3.ro.

Printre invitaţii care s-au adresat mulţimii de pe scena amplasată în Piaţa Centrală s-au numărat preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilágyi Zsolt, europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, şi publicistul Sabin Gherman, iar în mulţime s-au regăsit şi parlamentari UDMR.

”Dorim să realizăm autonomia Ținutului Secuiesc şi a Ardealului – cu mijloace paşnice, deoarece Alba Iulia și Trianon au un singur şi corect răspuns: Autonomie!”, a declarat ”vedeta” manifestației, episcopul Laszlo Tokes.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Naţional Secuiesc, care a marcat împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare, după cum a declarat liderul CNS, Izsak Balazs.

Comentarii