Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mișcare de ultimă oră în dosarul casei pierdute a lui Iohannis

Ministrul Justiției Tudorel Toader cere anchetă la notarul Popa Cornelia, cea care nu a înscris casa lui Iohannis în Cartea Funciară, informează Antena 3.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 21:30

UPDATE 21:29 - Tudorel Toader a afirmat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că a solicitat verificări la cabinetelor notariale care s-au ocupat de încheierea unor acte legate de casa pe care familia Iohannis a piedut-o în instanţă, în acest context ministrul Justiţiei spunând că, în opinia sa, ar putea fi vorba de fals sau abuz în ceea ce priveşte încheierea actelor prin care Klaus Iohannis a devenit proprietarul casei, dar că eventualele fapte penale s-au prescris.

"Am solicitat Uniunii Notarilor să facă verificări în activitatea notarială de la Sibiu. Practic, e vorba despre două cabinete notariale: cel care a făcut actul în 1999, care l-a făcut proprietar pe preşedinte, act care a fost ulterior invalidat de către instanţa de judecată, care a fost declarat nul. Ce se întâmplă în spatele acestei neregularităţi, o fi fost un fals, o fi fost un uz de fals, o fi fost un abuz, eu cred că da. Numai că între timp au trecut 20 de ani şi faptele notarului acela, dacă au avut caracter penal, sigur s-au prescris”, a spus Tudorel Toader, citat de News.ro.

Ministrul Justiţiei a precizat că au fost făcute verificări şi la cabinetul notarial care a suspendat procedura prin care casa pierdută în instanţă ar fi urmat să intre în proprietatea statului şi că marţi va primi raportul în urma controalelor.

 

Ministrul Justiției Tudorel Toader cere anchetă la notarul Popa Cornelia, cea care nu a înscris casa lui Iohannis în Cartea Funciară, informează Antena 3.

Demersul lui Tudorel Toader vine după ce ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a făcut o revenire către Ministerul Justiției pentru a afla temeiul legal prin care statul a fost scos din cartea funciară a imobilului din Sibiu pe care Klaus Iohannis l-a pierdut în instanță.

„Ministerul Finanțelor a trimis către Ministerul Justiției o soloicitare vizavi de modul în care notarul de la Sibiu a acționat în anul 2016, întrebând dacă a fost temei legal pentru ca acel notar să suspende practic în cartea funciară statul român ca fiind proprietar al acelui imobil din Sibiu. Încă nu am primit un răspuns de la Ministerul Justiției. Chiar ieri am făcut o revenire către Ministerul Justiției pentru a ne transmite un răspuns la acea solicitare", declara Eugen Teodorovici, la Antena 3, la sfârșitul lunii august.

Comentarii

loading...