13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMișcare de ultimă oră în dosarul casei pierdute a lui Iohannis

Mișcare de ultimă oră în dosarul casei pierdute a lui Iohannis

UPDATE 21:29 – Tudorel Toader a afirmat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că a solicitat verificări la cabinetelor notariale care s-au ocupat de încheierea unor acte legate de casa pe care familia Iohannis a piedut-o în instanţă, în acest context ministrul Justiţiei spunând că, în opinia sa, ar putea fi vorba de fals sau abuz în ceea ce priveşte încheierea actelor prin care Klaus Iohannis a devenit proprietarul casei, dar că eventualele fapte penale s-au prescris.

“Am solicitat Uniunii Notarilor să facă verificări în activitatea notarială de la Sibiu. Practic, e vorba despre două cabinete notariale: cel care a făcut actul în 1999, care l-a făcut proprietar pe preşedinte, act care a fost ulterior invalidat de către instanţa de judecată, care a fost declarat nul. Ce se întâmplă în spatele acestei neregularităţi, o fi fost un fals, o fi fost un uz de fals, o fi fost un abuz, eu cred că da. Numai că între timp au trecut 20 de ani şi faptele notarului acela, dacă au avut caracter penal, sigur s-au prescris”, a spus Tudorel Toader, citat de News.ro.

Ministrul Justiţiei a precizat că au fost făcute verificări şi la cabinetul notarial care a suspendat procedura prin care casa pierdută în instanţă ar fi urmat să intre în proprietatea statului şi că marţi va primi raportul în urma controalelor.

 

Ministrul Justiției Tudorel Toader cere anchetă la notarul Popa Cornelia, cea care nu a înscris casa lui Iohannis în Cartea Funciară, informează Antena 3.

Demersul lui Tudorel Toader vine după ce ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a făcut o revenire către Ministerul Justiției pentru a afla temeiul legal prin care statul a fost scos din cartea funciară a imobilului din Sibiu pe care Klaus Iohannis l-a pierdut în instanță.

„Ministerul Finanțelor a trimis către Ministerul Justiției o soloicitare vizavi de modul în care notarul de la Sibiu a acționat în anul 2016, întrebând dacă a fost temei legal pentru ca acel notar să suspende practic în cartea funciară statul român ca fiind proprietar al acelui imobil din Sibiu. Încă nu am primit un răspuns de la Ministerul Justiției. Chiar ieri am făcut o revenire către Ministerul Justiției pentru a ne transmite un răspuns la acea solicitare”, declara Eugen Teodorovici, la Antena 3, la sfârșitul lunii august.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă