Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Miros de hazna pe Faleza Dunării din Galaţi

Faleza Dunării, cea mai populară zonă de promenadă a gălăţenilor, miroase a hazna. De peste o săptămână persoanele care ies la plimbare pe malul Dunării se plâng de mirosul insuportabil, cu atât mai mult cu cât în apropiere sunt restaurante şi tonete care vând mâncare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 12:57

Specialiştii spun că de vină sunt lucrările de la canalul colector al oraşului, nivelul scăzut al fluviului care a făcut ca gurile de deversare să iasă la suprafaţă şi un cămin de canalizare înfundat.

Potrivit reprezentanţilor societăţii edilitare Apă Canal, cea mai mare problemă este la un cămin de canalizare înfundat care aparţine unui restaurant. Echipele Apă Canal spun că nu pot interveni decât dacă proprietarul localului face o solicitare oficială.

„Problema este de la un cămin care bolboroseşte, care aparţine unui agent economic, nu aparţine societăţii noastre. De acolo provine mirosul, este apă uzată, este mizerie acolo şi, culmea, este şi alimentaţie în zonă....Trebuie luate măsuri în regim de urgenţă”, a declarat directorul tehnic al societăţii Apă Canal, Aurel Condurache.

Mirosul insuportabil a apărut pe faleza Dunării în urmă cu o săptămână şi jumătate şi de atunci nimeni nu a încercat să intervină la căminul de canalizare înfundat.

„Specialiştii s-au deplasat la faţa locului. Au descoperit un cămin de canalizare înfundat. Nu este al nostru, este al unui restaurant. Noi nu avem nicio solicitare pentru a interveni. Proprietarul trebuie să apeleze la o firmă de specialitate sau la societatea Apă Canal pentru a curăţa căminul de canalizare. Oricum, restaurantele din zonă trebuie să aibă staţie de epurare, nu există aşa ceva, probabil deversează direct în Dunăre”, a spus, la solicitarea Mediafax, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Situaţia a ajuns în atenţia inspectorilor de mediu care se vor deplasa la faţa locului pentru a stabili măsuri şi termene de remediere a problemei.

„O echipă se deplasează acolo chiar astăzi (n.r. luni, 20 august), ca să verifice informaţiile. Am luat legătura cu reprezentanţii Apă Canal, ne-au oferit informaţii, vom merge la faţa locului şi, în funcţie de ce vom găsi, vom stabili măsuri, termene. Dacă măsurile nu vor fi respectate, îi vom sancţiona pe cei vinovaţi”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Până când vor fi luate măsuri, gălăţenii sunt nevoţi să se descurce cu mirosul îngrozitor şi acuză autorităţile că se mişcă foarte greu.

„Groaznic, groaznic. Provine de la canalizare. Am fost zilele trecute când a fost manifestaţia de Ziua Marinei, am trecut pe aici, era lumea la terasă şi chiar m-am întrebat cum suportă lumea mirosul. Era parcă mai persistent. Foarte neplăcut, dar nu ştiu de ce nu se iau măsuri”, a spus un trecător.

Şi comercianţii din zonă se plâng şi spun că pierd clienţi din cauza mirosului.

„Ne deranjează, dar ce putem face? Se plâng clienţii de miros…majoritatea, da… Ne întreabă de unde este mirosul”, a declarat o vânzătoare de îngheţată.

Tot pe faleza Dunării există o lucrare a Primăriei care vizează reabilitarea vechiului deversor de apă, acesta fiind o altă sursă de mirosuri neplăcute. Operaţiunea a fost oprită mult timp din cauza nivelului ridicat al Dunării şi va fi reluată în curând.

Comentarii

loading...