Foto: Inquam Photos

Ministrul Tătaru l-a demis pe Streinu-Cercel din comisia Covid-19 a Ministerului Sănătății

Medicul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID-19, din Ministerul Sănătății.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2020 - 20:06

Demiterea lui Adrian Streinu Cercel din această comisie a fost anunțată, joi, de ministrul Sănătății.

Îndepărtarea lui Streinu Cercel din aparatul central al Ministerului Sănătății este o urmare a proiectului propus de medicul Streinu-Cercel, „Vacanța Mare”, care includea carantinarea separată de familii a persoanelor de peste 65 de ani pentru următoarele trei luni sau separarea acestor bătrâni de familiile cu care împart același domiciliu și plasarea lor în alte locații. Destituirea lui Streinu-Cercel s-a făcut "tocmai din cauza acelui plan", a spus ministrul Nelu Tătaru.

„Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din comisia științifică de la nivelul Ministerului”, a explicat, joi, la Timișoara, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La conducerea comisiei Covid-19, în locul lui Adrian Streinu-Cercel va fi numită Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Medicul Adrian Streinu-Cercel își menține funcția de manager al Institutului "Matei Balș" din București.

Comentarii