22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat

Medicul Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, au anunțat, joi dimineață, surse neoficiale. Ulterior, la ora 10,30, demisia a fost confirmată de premierul Ludovic Orban.

Demisia intervine în contextul epidemiei de coronavirus care a făcut deja 17 decese în România. Premierul Ludovic Orban i-ar fi cerut demisia lui Victor Costache întrucât era nemulțumit de modul cum este gestionată criza coronavirusului.

Ultima declarație importantă, pe acest subiect, a ministrului Costache a fost cea de miercuri seară, în care Victor Costache anunța că toată populația Capitalei ar urma să fie testată împotriva coronavirusului.

Potrivit unui document intern al Ministerului Sănătății, încă de la sfârșitul lunii ianuarie se estima că România va fi lovită de coronavirus, dar cu toate acestea spitalele din România au fost prinse nepregătite. Primul caz de coronavirus din România a fost anunțat oficial abia în luna februarie 2020.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi la ora 10.30, că a primit demisia ministrului Costache. “O regret dar o înțeleg”, a spus premierul Orban, fără a formula vreo critică la adresa lui Victor Costache. Premierul a precizat că ministrul Costache și-a prezentat demisia “din motive personale și profesionale”.

Premierul Orban a precizat că îl va propune președintelui Iohannis, pentru funcția de ministru al Sănătății, pe Nelu Tătaru, care în prezent este secretar de stat. Nelu Tătaru fusese trimis la Suceava pentru a conduce ancheta de la Spitalul Județean, dar a fost chemat de urgență la București. Nelu Tătaru ar urma să depună jurământul pentru funcția de ministru, în fața șefului statului, chiar în această seară.

Victor Costache este, ca profesie, medic chirurg și are, în această calitate, o foarte bună reputație profesonală. Este de presupus că el își va continua activitatea de medic la Sibiu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă