Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Cătălin Predoiu

Ministrul Justiției participă la reuniunea Consiliului JAI de la Zagreb

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată în orașul Zagreb, capitala Croației.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2020 - 11:51

În perioada 23-24 ianuarie 2020, ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată în orașul Zagreb din Croația.

"Este prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne la nivel ministerial care va avea loc în timpul președinției croate a Consiliului Uniunii Europene", precizează un comunicat transmis de Ministerul Justiției.

În cadrul secțiunii dedicate Justiției, miniștrii justiției vor discuta despre progresul privind orientările strategice din domeniul libertății, securității și justiției, educației judiciare și importanța rețelelor judiciare în domeniul civil și comercial.

„Consiliul European a adoptat în luna iunie 2018 o nouă Agendă Strategică 2019-2024 care, între alte scopuri, punctează importanța protecției și securității cetățenilor, a valorilor europene. Acest obiectiv  va continua firesc <> privind spațiul de securitate, libertate și justiție (2014-2019). Vom discuta la acest consiliu JAI despre modalitățile de a perfecționa și armoniza legislația și instituțiile europene și naționale, astfel încât cetățenii statelor membre UE să se bucure de aceleași standarde de protecție a drepturilor lor, securitate și justiție, pe întreg continentul. Concret, vom discuta despre cooperarea în materie civilă și penală, protecția frontierelor, modernizarea sistemelor judiciare, digitalizarea lor și adaptarea la impactul inteligenței artificiale. În acest context, găsesc potrivite preocupările europene privind evaluarea uniformă a sistemelor judiciare în toate statele membre, cu precizarea că un singur astfel de mecanism uniform pentru fiecare țară ar oferi suficiente garanții privind respectarea și protejarea libertăților și securității cetățenilor,” a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Comentarii