Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiţiei îl acuză pe procurorul general că „trage de timp”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a afirmat luni că procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ Augustin Lazăr „trage de timp” cu procesul prin care a contestat raportul în 20 de puncte pe care Toader s-a redactat şi prezentat în momentul în care a propus revocarea sa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.12.2018 - 12:51

De asemenea, în ceea ce priveşte utilizarea termenului "inclupaţi de rang înalt" utiliizat de Lazăr, Toder a spus că, spre deosbire de preşedintele Klaus Iohnannis, sancţionat de CNCD pentru termenul "penali", procurorul general nu poate spune că nu a avut proprietatea termenilor.

„Domnul Lazăr din două, trei termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcţia de procuror general” a afirmat Tudorel Toader luni, întrebat fiind dacă se va prezenta la Curtea de Apel Bucureşti, ca va judeca contestaţia depusă în contencios administrativ de Augustin Lazăr. Contestaţia a fost depusă iniţial la Curtea de Apel Alba Iulia, care şi-a declinat competenţa.

Toader l-a criticat pe Augustin Lazăr şi în ceea ce priveşte sintagma folosită de acesta referitoare la „inculpaţii de rang înalt”

„CNCD-ul a decis cu privire la altcineva o sintagmă asemănătoare faptul că este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din câte ştiu eu, nu este jurist şi ai putea să spui că n-a avut pe deplin proprietatea termenilor, dar în cazul nostru procurorul general nu poate să spună că nu a avut proprietatea sintagmei cum a zis, nişte inculpaţi de rang înalt şi nici nu poate să spună s-a referit la altcineva decât la membrii comisiei, cum a încercat să acrediteze astăzi” a mai spus ministrul Justiţiei, referindu-se la amenda primită de preşedintele Klaus Iohannis de la CNCD pentru folosirea termenului "penali".

Comentarii