Ministrul finanțelor spune că ANAF trebuie să își ceară scuze de la oamenii puși pe drumuri

Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, susține că ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi, deşi şi-au plătit taxele la timp.

Share

Romania libera 0 comentarii

04.02.2021 - 20:55

În plus, Nazare a transmis conducerii ANAF Sector 6 că i se pare intolerabil modul în care a tratat situaţia. Declaraţia ministrului vine după ce zeci de oameni au stat la coadă, în stradă, în faţa sediului ANAF din Sectorul 6 al Capitalei, după ce au primit somaţii pentru plăţi pe care le efectuaseră deja.

„Înainte de toate, ANAF e datoare să le ceară scuze oamenilor care, deşi şi-au plătit taxele la timp, au fost puşi pe drumuri şi nevoiţi să stea la cozi. Acestor contribuabili trebuie să le mulţumim pentru faptul că îşi plătesc la timp taxele, că îşi respectă obligaţiile faţă de stat şi să-i tratăm cu respect, fără să le facem viaţa mai complicată decât este deja. În şedinta de lucru de astăzi, de la sediul ANAF Sector 6, am transmis conducerii că mi se pare intolerabil modul în care a tratat situaţia. Pot să înţeleg că sunt deficienţe care trenează de multă vreme şi că nu pot fi remediate peste noapte, mai ales în privinţa digitalizării. Dar, distantarea fizică trebuia să fie asigurată. Situaţia creată putea fi evitată”, scrie ministrul, pe Facebook.

Mai mult, oficialul aşteaptă rezultatul controlului intern demarat miercuri. Nazare a mai spus că, dacă ANAF sector 6 avea nevoie de sprijin suplimentar, era suficient să ceară şi se găseau soluţii.

Ministrul Finanţelor Publice a anunţat miercuri seară că a dispus un control intern, după a ce primit semnale că că s-au trimis numeroase somaţii pentru debite deja achitate.

Comentarii