Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Culturii: Ziua Europei este un prilej de a reafirma valorile comune

Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, declară că Ziua Europei este un prilej de a reafirma valorile comune şi unitatea în diversitate a statelor membre Uniunii Europene.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2019 - 11:01

Într-un mesaj remis News.ro, el a spus: „Ziua Europei şi suita de evenimente aniversare organizate pe întreg continentul sunt de natură să reamintească principiul fundamental - devenit concept de bază al tuturor instituţiilor Uniunii Europene - care a stat în centrul Declaraţiei Schuman: acela al cooperării între naţiuni”.

Ministrul a continuat: „Aniversarea Zilei Europei este, înainte de orice, un fericit prilej de a reafirma, în toate instituţiile şi în însăşi identitatea naţiunilor membre ale Uniunii Europene, fondul comun de valori, unitatea în diversitate, rafinamentul principiilor unanime şi importanţa respectului pentru patrimoniul spiritual al fiecărei ţări devenite parte a celui mai trainic edificiu socio-economic, cultural şi politic - Uniunea Europeană”.

„Culturile naţionale îşi regăsesc, în această matrice, nu doar cadrul propice de manifestare a autenticităţii, ci şi şansa dialogului fertil, a multiculturalităţii şi a valorificării eficiente a fondului artistic. Ca parte a culturii europene, cultura noastră se află, ea însăşi, la ceas aniversar”.

În încheiere, el a urat „La mulţi ani!” tuturor celor care „împlinesc frumoasa familie europeană - oameni, instituţii, naţiuni”.

Comentarii

loading...