Foto: Mihai Diac

Ministrul Aurescu a convocat celula de criză, după răpirea unui marinar român în apropierea Africii

Ministerul Afacerilor Externe anunță că ministrul Bogdan Aurescu a convocat celula de criză interinstituțională, după răpirea unui marinar român în apropierea țărmurilor Africii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 19:31

Ministerul Afacerilor Externe anunță, luni seară, că ministrul Bogdan Aurescu a convocat celula de criză interinstituțională, după răpirea unui marinar român în apropierea țărmurilor Africii.

"Cu privire la informaţiile de astăzi din mass media internaţionale privind un incident produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri", precizează un comunicat de presă difuzat de MAE în seara zilei de luni, 30 noiembrie.

Românul făcea parte din echipajul unui petrolier care naviga în apele statului Ghana. Au fost răpiți patru membri ai echipajului - un român, un rus și doi filipinezi.

Comentarii