12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Apărării, prezent la „Black Sea and Balkans Security Forum 2020”

Ministrul Apărării, prezent la „Black Sea and Balkans Security Forum 2020”

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a fost invitat să participe vineri, 4 septembrie, la panelul cu tema „De ce contează Marea Neagră? Ce putem face pentru o regiune mai sigură?”, alături de ministrul apărării din Ucraina, Andriy Taran, și de fostul comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul (r) Philip M. Breedlove.

Tot astazi, șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, va participa alături de comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Tod D. Wolters, la panelul „Provocări emergente de securitate pentru flancul estic al NATO: Anticiparea imprevizibilului”.

De asemenea, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană, va lua parte la sesiunea dedicată temei „Spațiu: cooperare, rivalitate sau confruntare? Cum putem evita un război stelar?”.

Sâmbătă, 5 septembrie, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, va participa la panelul „Industria de apărare a UE și proiectele PESCO în perioada de criză. Oportunități pentru Europa de Est”.

“Black Sea and Balkans Security Forum” este un forum regional de securitate care aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor.

Înalţi oficiali români şi străini, oficiali ai NATO şi UE, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale, alături de invitaţi din zona academică din țară și străinătate vor dezbate teme de interes pentru securitatea României şi a zonelor învecinate.

Evenimentul este organizat de New Strategy Center în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și cu sprijinul instituțional al Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Externe.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă