Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Apărării atrage atenția asupra amenințărilor din Marea Neagră

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat joi şi vineri la cea de-a doua Reuniune a miniştrilor Apărării în format B9 de la Varşovia.

Share

Rl online 0 comentarii

05.04.2019 - 18:18

Cu această ocazie, Leș a pledat pentru o abordare coerentă şi cuprinzătoare a NATO pe termen lung în raport cu regiunea Mării Negre, având în vedere persistenţa provocărilor şi ameninţărilor de securitate din această zonă.

Potrivit unui comunicat al MApN, miniştrii Apărării prezenţi în capitala polonă au avut discuţii extinse privind contribuţia statelor B9 la întărirea posturii de descurajare şi apărare, cu accent pe implementarea coerentă şi operaţionalizarea deplină a Prezenţei Aliate Avansate de pe Flancul Estic.

În context, ministrul Leş a pledat pentru o abordare coerentă şi cuprinzătoare a NATO pe termen lung în raport cu regiunea Mării Negre, având în vedere persistenţa provocărilor şi ameninţărilor de securitate din această zonă.

Oficialul român a prezidat una dintre sesiunile reuniunii, având ca temă sprijinul statelor din formatul B9 pentru implementarea Strategiei Globale a UE pentru politica externă şi de securitate, cu accent pe armonizarea iniţiativelor de întărire a securităţii şi apărării la nivelul UE în linie cu eforturile NATO, precizează MApN.

Cu această ocazie, ministrul român al Apărării a reiterat în faţa partenerilor din B9 nevoia de a dezvolta proiecte concrete, propunând astfel intensificarea cooperării în domeniul mobilităţii militare. De asemenea, statele B9 vor explora oportunităţile unei abordări comune în cadrul PESCO, mai arată sursa citată.

În contextul vizitei la Varşovia pentru Reuniunea în format B9, Gabriel Leş s-a întâlnit cu militarii români ai Detaşamentului de Apărare Antiaeriană "Scorpionii Albaştri", dislocat pe teritoriul Poloniei, în cadrul Grupului de Luptă NATO. 

Comentarii