Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Apărării anunţă că vor fi cumpărate încă cinci avioane F16

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat miercuri, că vor fi cumpărate încă cinci avioane F16, care au aceeaşi configuraţie ca şi cele 12 deja achiziţionate astfel încât în final să existe o capabilitate operaţională aeriană pentru această escadrilă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 13:46

Leş a declarat că Ministerul Apărării Naţionale va iniţia procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie pentru cinci avioane.
 
“Mulţumesc în primul rând Parlamentului României pentru că ieri a aprobat, aşa cum cere legea în cazul achiziţiilor care depăşesc 100 de milioane de euro, iniţierea de către în Ministerul Apărării Naţionale a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie pentru un pachet de cinci avioane de la guvernul Republicii portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementare de la guvernul Statelor Unite ale Americii astfel încât să avem capabilitatea operaţională aeriană în final pentru aceasta escadrilă”,a afirmat Leş. 
El spune că aceste avioane vor avea aceeaşi configuraţie ca şi cele 12 deja achiziţionate. 
“Aceste avioane, când vor fi recepţionate, vor fi din aceeaşi configuraţie ca şi cele douăsprezece pe care le avem, astfel încât să fie o capabilitate unitară. (...) Nu am un calendar, eu sper că în acest sens să terminăm contractul şi să putem semna documentele pentru cele cinci”, a explicat ministrul Apărării.

Comentarii

loading...