Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Ana Birchall participă la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, participă, joi şi vineri, la reuniunea informală a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2019 - 09:26

Ministrul justiţiei, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar, Ana Birchall, participă, în perioada 18 – 19 iulie 2019, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată la Helsinki.

Aceasta este prima reuniune a miniştrilor justiţiei şi afacerilor interne sub Preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene.

Începând din 1 iulie 2019, Finlanda deţine pentru a treia oară Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi va fi urmată în primul semestru al anului 2020 de Croaţia, în cadrul Trio-ului de Preşedinţii deschis de Preşedinţia română a Consiliului.

”Pe agenda secţiunii dedicate justiţiei sunt incluse o serie de subiecte de maxim interes pentru consolidarea spaţiului de justiţie, libertate şi securitate al Uniunii Europene. Astfel, miniştrii vor discuta despre consolidarea statului de drept - independenţa, calitatea şi eficienţa sistemelor naţionale de justiţie şi importanţa unui proces echitabil, precum şi despre detenţie şi alternativele la aceasta în contextul cooperării judiciare în materie penală”, a transmis MInistrul Justiţiei. 

În cadrul dejunului de lucru, miniştrii vor aborda şi tema justiţiei civile europene în context multilateral.

Comentarii