Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Afacerilor Externe din Sri Lanka a cerut ajutorul României în legătură agricultura

Tilak Marapana, Ministrul Afacerilor Externe din Sri Lanka, a cerut României să ofere know-how în agricultura din Sri Lanka, având în vedere că sectorul agricol românesc dispune de tehnologii moderne, conform agerpres

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2019 - 21:47

Conform unui comunicat remis AGERPRES, Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi Tilak Marapana, ministrul Afacerilor Externe din Sri Lanka, au avut o întrevedere la Bucureşti în care tema principală a fost identificarea de noi modalităţi pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi comerciale, cu atât mai mult cu cât unul dintre obiectivele României în cadrul preşedinţiei la Consiliul UE, din primul semestru al acestui an, a fost dezvoltarea relaţiilor dintre UE şi Asia.

Prin poziţia lor geografică, cele două ţări pot fi porţi de intrare pentru produse sau investiţii care pot fi demarate prin participarea la evenimente economice de promovare, precum târgurile şi expoziţiile internaţionale, misiunile economice etc., organizate atât în România, cât şi în Sri Lanka, menţionează sursa citată.

"Pentru a înţelege mai bine cultura şi a explica oportunităţile ce sunt oferite comunităţilor de business din cele două ţări trebuie să fim activi, să ne stabilim ca principal obiectiv conectarea şi extinderea domeniilor de cooperare, deschiderea de noi pieţe pentru produsele noastre. România are argumente puternice pentru promovarea cooperării economice cu partenerii străini, are un climat de afaceri favorabil, stimulat de creşterea economică solidă şi stabilă din ultimii ani şi de un cadru legal favorabil în zonă", a declarat Ştefan-Radu Oprea.

Ministrul Tilak Marapana a exprimat, în acest context, atenţia acordată de guvernul din Sri Lanka dezvoltării industriilor care generează produse cu valoare adăugată ridicată, menţionând industriile electronică şi construcţia de maşini. A invitat, pe această cale, companiile din România să se implice în realizarea de investiţii în Sri Lanka, în aceste domenii.

"De asemenea, având în vedere că sectorul agricol românesc dispune de tehnologii moderne, ministrul Marapana a invitat România să ofere know-how în agricultura din Sri Lanka, unde, beneficiind de un climat tropical şi de terenuri fertile, companiile româneşti pot realiza ferme pentru culturi de fructe şi legume destinate exportului, precum şi culturi pentru producţia de condimente", se mai spune în omunicat.

La finalul întâlnirii, părţile au convenit ca experţii din ambele ţări, împreună cu reprezentanţii camerelor de comerţ, să stabilească domeniile de interes şi să organizeze, în prima jumătate a anului viitor, o misiune economică în Sri Lanka.

La sfârşitul lunii iunie 2019, totalul schimburilor comerciale româno - sri lankeze a fost de 7,09 milioane dolari.

România exportă în Sri Lanka cereale, produse de parfumerie, materiale plastice sau articole din cauciuc şi importă cauciuc, fructe, cafea, ceai şi condimente.

Oamenii de afaceri sri lankezi au investit în România în sectoarele imobiliar, comerţ şi agenţii turism, prin înfiinţarea de societăţi comerciale fie cu capital integral sri lankez fie în societăţi mixte, cu parteneri români.

Comentarii

loading...