Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Culturii regretă trecerea în nefiinţă a regizorului Alexandru Darie

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a celui care "a fost o personalitate marcantă a culturii române, un regizor de talie internaţională, director al Teatrului Bulandra, Alexandru Darie".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 11:22

"Amintirea lui va rămâne vie în sufletul iubitorilor de cultură, iar ropotele de aplauze care vor răsuna în sălile de teatru atunci când cade cortina şi luminile se sting, după ce piesele sale vor fi expuse în faţa publicului, vor sta, pentru totdeauna, mărturie a creaţiei sale de geniu. Maestre, îţi mulţumim pentru moştenirea inestimabilă pe care ne-ai lăsat-o! Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au iubit şi apreciat!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MCIN.

Regizorul Alexandru Darie a murit miercuri, la Institutul Clinic "Fundeni", la vârsta de 60 de ani. Din anul 2002 a fost director al Teatrului "Bulandra" din Bucureşti, iar în perioada 2006 - 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Alexandru Darie a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer, conferit de preşedintele României, cu Ordinul "Steaua Solidarităţii Italiene" în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, potrivit Agerpres.

Comentarii

loading...