Ministerul Apelor şi Pădurilor anunţă investiţii de 52,84 milioane lei în judeţul Bihor

Judeţul Bihor va beneficia de investiţii în valoare de 52,84 milioane de lei în acest an, în domeniul gospodăririi apelor şi pentru păduri, a spus ministrul de resort Ioan Deneş.

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2019 - 09:05

Ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, s-a aflat joi într-o vizită în judeţul Bihor, unde a fost însoţit de directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Sorin Guler, şi de directorul Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Jurcău.

În cadrul unei conferinţe de presă la Oradea au fost prezentate investiţiile derulate de Ministerul Apelor şi Pădurilor în acest judeţ.

Astfel, suma totală alocată pentru anul 2019 este de 52,84 milioane de lei, din care 43,5 milioane de lei în domeniul gospodăririi apelor şi 9,34 milioane de lei pentru domeniul păduri, aată un comunicat al ministerului.

Ministrul a vizitat şi obiectivul „Amenajare Valea lui Vasile”, din comuna  Dobreşti, care are o valoarea totală actualizată de 11,58 milioane de lei. Proiectul prevede: recalibrarea albiei pe 7,269 km, 3,592 km de apărare de mal cu gabioane, 38 m de apărare de mal cu zid nou din piatră, 371 m supraînălţare zid de piatră, 100 m zid nou din piatră rostuită, 16 praguri şi 1,470 km de reparaţii la apărări de mal (ziduri de piatră). Investiţia este realizată în proporţie de 90% şi va fi finalizată anul acesta.

A fost totodată inspectată pepiniera Ocolului Silvic Sudrigiu. Delegaţia s-a deplasat apoi şi în  comuna Remetea, pentru a vedea stadiul obiectivului „Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităţilor produse în B.H. Crişul Negru, judeţ Bihor. Amenajare Valea Roşie şi afluenţi- regularizare pârâu Meziad”.  

"Lucrările sunt amplasate pe cursul pârâului Meziad, în intravilanul şi extravilanul localităţilor Meziad şi Remetea. Principalele capacităţi sunt: lucrări de terasamente care să asigure secţiunea de scurgere a văii în condiţii de siguranţă a tranzitării undelor de viitură, lucrări de consolidare a talvegului şi malurilor văii împotriva eroziunilor, lucrări de consolidări din anrocamente şi amenajare pentru apărarea construcţiilor existente pe cursul văii (poduri, podeţe etc)", mai arată comunicatul.

Valoarea totală a lucrării este de 61,9 milioane lei, iar data finalizării investiţiei este prevăzută la 31 decembrie 2019.

Comentarii