10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMillennials în FOKUS

Millennials în FOKUS

Tinerii implicaţi în proiect vor avea parte de formare fiind mentoraţi de jurnalişti profesionişti din Germania, care îi vor ghida şi consilia în procesul de scriere şi de abordare a unor subiecte de actualitate din societatea contemporană. Premisa unei societăţi mai bune este o presă liberă şi independentă, care conduce la exersarea unei gândiri critice şi schimbă şi modul în care ne raportăm la probleme şi subiecte actuale.

Goethe-Institut a identificat câteva teme de actualitate ce influenţează viaţa cotidiană atât în Germania, cât şi în România: ecologie, migraţie, inteligenţă artificială, viaţa urbană, social media sau economie.

În cadrul proiectului Millennials în FOKUS, supunem dezbaterii temele identificate şi susţinem opiniile diverse, argumentate, îndrăzneţe şi abordările inovatoare. Proiectul se adresează generaţiei millennials, celor care îşi doresc să îşi facă auzită vocea, să îşi spună cuvântul în scris şi celor deschişi să participe la dezbateri, atât online, în publicaţii, cât şi offline, în cadrul FOKUS Talk.

Anul trecut s-a lansat FOKUS Talk, o serie de dezbateri în cadrul cărora un invitat, un moderator şi publicul prezent pun în discuţie teme precum depăşirea propriilor limite, generaţii, identitate, carieră şi gender, sistemul educaţional etc. Anul acesta Goethe-Institut doreşte să dezvolte comunitatea de oameni implicaţi şi să treacă la următorul nivel prin formarea unei generaţii care să practice jurnalismul de calitate.

Cei care participă la Millennials in FOKUS au parte de mai multe beneficii:

– apartenenţa la o comunitate în cadrul căreia au posibilitatea să interacţioneze şi să dezbată cu alţi millennials din România şi Germania şi să-şi exerseze tehnicile de argumentare.

– articolele vor fi publicate pe site-ul FOKUS pe GERMANĂ şi postate în mediul online, urmând să fie tipărite într-o publicaţie bianuală distribuită în România.

– un jurnalist profesionist din Germania va avea rolul de mentor şi va edita materialele scrise.

Condiţiile de participare:

· vârsta între 18 şi 33 de ani

· cunoştinţe de limba germană la un nivel de minimum B2.

Detalii despre paşii care trebuie urmaţi pentru înscriere pe site-ul Goethe-Institut: http://bit.ly/MILLENNIALSînFOKUS
Pentru mai multe informaţii Lavinia Cazacu, coordonatoarea proiectului Millennials în FOKUS, poate fi contactată la adresa:  Lavinia.cazacu@goethe.de sau la telefon: 021 528 27 03.

Activităţile pot fi urmărite pe:

www.facebook.com/fokuspegermana

www.twitter.com/fokuspegermana

www.instagram.com/fokuspegermana

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă