Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Inquam Photos/Octavian Ganea

Mii de oameni protestează în restul țării odată cu mitingul diasporei din Capitală

8000 de persoane protestează la Sibiu, câteva mii în Timișoara, Cluj, Constanța și Iași, sute de persoane în Brașov, Oradea, Bistrița, Oradea, Târgu Mureș și Satu Mare, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2018 - 22:23

Peste 8.000 de persoane participă vineri seara, după ora 20,30, la protestul antiguvernamental din municipiul Sibiu, participare de ordinul miilor fiind şi la acţiunile similare din Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi, în timp ce în Braşov, Oradea, Bistriţa, Oradea, Târgu Mureş, Satu Mare sunt în desfăşurare manifestaţii cu sute de participanţi.

Sibiu

Peste 8.000 de protestatari din tot judeţul şi veniţi din străinătate participă vineri seara, la mitingul de solidariate cu acţiunea de protest iniţiată din diaspora, parcurgând un traseu de câţiva kilometri pe jos prin centrul şi cartierele municipiului Sibiu, potrivit Agerpres.

Coloana de manifestanţi a pornit din Piaţa Unirii din centrul municipiului reşedinţă şi a continuat să mărşăluiască pe principalele bulevarde. Protestarii anti-PSD cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate. Majoritatea celor prezenţi poartă steaguri şi au vuvuzele.

Până la această oră nu au fost înregistrate incidente la mitingul din Sibiu.

Cei prezenţi la miting intenţionează să treacă prin faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, de pe strada Bâlea.

Acest protest este utorizat de Primărie. Mitinguri similare au fost autorizate şi sâmbătă şi duminică la Sibiu.

Timișoara

Peste 2.000 de manifestanţi susţin în Piaţa Operei /Victoriei din Timişoara protestul Diasporei din Capitală, ei cerând o justiţie independentă şi demisia Guvernului PSD+ALDE.

Protestatarii au drapele tricolore, vuvuzele şi scandează lozinci anti PSD şi antiguvernamentale: "PSD ciuma roşie!", "Justiţie, nu corupţie", "Demisia", "Bucureşti!", "Diaspora!", "DNA să vină să vă ia!".

"Mint acum că vor mări pensiile, dar nu vă lăsaţi păcăliţi! Sunt minciuni, aşa cum au minţit şi în privinţa numărului de parlamentari care nu a fost redus la 300, ci este dublu pentru baronii lor locali. (...). Diaspora vrea normalitate, vrea o ţară normală. Vor să desfiinţeze DNA pentru că ar exista un stat paralel. Unde este statul paralel? Suntem noi statul paralel? Ministrul Justiţiei a inventat o nouă lege, şi-au bătut joc de instituţiile statului unde şi-au pus oamenii în funcţiile-cheie", a spus unul dintre vorbitorii la portavoce.

Cluj-Napoca

Peste 5.000 de protestatari din Cluj-Napoca au pornit în marş pe străzile din oraş, către cartierul Mărăşti. Coloana de manifestanţi, al căror număr a ajuns la aproximativ 5.000, a ocupat tot Bulevardul Eroilor, inclusiv carosabilul, circulaţia auto fiind blocată.

Manifestanţii strigă scandări împotriva partidelor şi liderilor din coaliţia guvernamentală, cerând şi demisia premierului şi a membrilor Guvernului. Scandările sunt însoţite de fluierături şi sunete de vuvuzele.

Iași

Peste 2.500 de persoane se află în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi arăta susţinerea faţă de mitingul diasporei organizat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Înspre seară, numărul a crescut la 7000 și au început un marș pe străzile orașului.

Înfăşuraţi în drapelul naţional sau fluturând steagurile UE şi SUA, căţăraţi pe soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii sau pur şi simplu stând cu familiile şi prietenii, manifestanţii scandează lozinci antiguvernamentale şi împotriva coaliţiei aflate la guvernare. Cu toţii cer demisia guvernului.

"Lucrez în Germania şi am venit aici pentru a mă alatura celor nemulţumiţi. E nevoie de o schimbare", a declarat unul dintre protestatari.

Un altul, stabilit în Regatul Unit al Marii Britanii, a declarat că a urmărit ceea ce se întâmplă în România: "Dacă românii nu îşi doresc şi nu pot schimba nimic în bine în ţara noastră, atunci poate noi, cei aflaţi peste hotare, încercăm să dăm un impuls în direcţia democraţiei şi a statului de drept".

După mai bine de o oră şi jumătate în care au manifestat în Piaţa Unirii, protestatarii au plecat în marş pe străzile din centrul oraşului.

Constanța

Peste 1.000 de protestatari, care s-au strâns vineri seară pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa la un miting de susţinere a acţiunilor revendicative ale diasporei din Piaţa Victoriei, au pornit la ora 20,00 într-un marş de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Constanţa, către sediul PSD.

Coloana de protestatari manifestează paşnic, fără provocări la adresa forţelor de ordine care-i însoţesc. Oameni poartă pancarte cu mesajele revendicative: "Opriţi exodul", "Două fire, două paie, Dragnea du-te la pârnaie" sau "Demisia! Anticipate!" şi strigă lozinci împotriva partidelor din coaliţia de guvernare. Alături de manifestanţii constănţeni şi-au semnalat participarea şi câţiva turişti care îşi petrec concediul pe litoral.

Manifestaţii de dimensiuni mai reduse sunt în desfăşurare vineri seara şi în alte oraşe din ţară cum ar fi Braşov, Oradea, Galaţi, Bistriţa, Oradea, Târgu Mureş, Craiova, Satu Mare sau Piatra Neamţ.

Comentarii