Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mihai Fifor: În Marea Neagră avem o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că în Marea Neagră există ”o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate”, România dorind să arate că Marea Neagră este ”o mare deschisă în care există furnizor de securitate”.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2018 - 11:08

Întrebat dacă au fost interceptate avioane ruseşti în spaţiul aerian românesc, a evitat să dea un răspuns concret, deşi anterior, într-un interviu pentru The Associated Press, afirmase că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei.

”Ne pregătim de summit, un summit în care avem toate motivele să credem că situaţia complexă de la Marea Neagră se va discuta într-un format separat. Noi lucrăm de câteva luni bune pentru acest obiectiv, aşa cum am luptat pentru ca România să poată să devină gazdă pentru un comandament de trei stele şi crede, de asemenea, că putem să atingem şi acest obiectiv. Rolul nostru este acela de a ne dovedi un aliat puternic, un aliat credibil şi, alături de Polonia, un pilon de stabilitate pe flancul estic al alianţei nord-atlantice”, a spus, marţi, Mihai Fifor.

Întrebat dacă de la sosirea în România a avioanelor britanice a fost interceptat vreun avion rus în spaţiul aerian românesc, Fifor aa spus: ”Avioanele britanice sunt în sprijinul forţelor aeriene române pentru acţiuni de poliţie aeriană şi facem lucrul acesta în parteneriat de mai multă vreme. S-au rotit la Baza din Mihail Kogălniceanu”.

Ministrul Apărării a mai precizat că în Marea Neagră există ”o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate”.

”Dorim să arătăm că că Marea Neagră este o mare deschisă, în care există furnizor de securitate, România fiind unul dintre ei”, a mai spus Fifor.

Anterior, Mihai Fifor, a declarat într-un interviu pentru The Associated Press, că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice.

„Nu cred că trece o zi fără o provocare” din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale României, a declarat Fifor, adăugând că guvernul lucrează „pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate”.

Totuşi, Fifor a declarat că România doreşte să fie principalul stâlp de securitate al NATO în sud-estul Europei.

Comentarii

loading...