13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMihai Fifor: În Marea Neagră avem o prezenţă aproape permanentă a navelor...

Mihai Fifor: În Marea Neagră avem o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate

Întrebat dacă au fost interceptate avioane ruseşti în spaţiul aerian românesc, a evitat să dea un răspuns concret, deşi anterior, într-un interviu pentru The Associated Press, afirmase că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei.

”Ne pregătim de summit, un summit în care avem toate motivele să credem că situaţia complexă de la Marea Neagră se va discuta într-un format separat. Noi lucrăm de câteva luni bune pentru acest obiectiv, aşa cum am luptat pentru ca România să poată să devină gazdă pentru un comandament de trei stele şi crede, de asemenea, că putem să atingem şi acest obiectiv. Rolul nostru este acela de a ne dovedi un aliat puternic, un aliat credibil şi, alături de Polonia, un pilon de stabilitate pe flancul estic al alianţei nord-atlantice”, a spus, marţi, Mihai Fifor.

Întrebat dacă de la sosirea în România a avioanelor britanice a fost interceptat vreun avion rus în spaţiul aerian românesc, Fifor aa spus: ”Avioanele britanice sunt în sprijinul forţelor aeriene române pentru acţiuni de poliţie aeriană şi facem lucrul acesta în parteneriat de mai multă vreme. S-au rotit la Baza din Mihail Kogălniceanu”.

Ministrul Apărării a mai precizat că în Marea Neagră există ”o prezenţă aproape permanentă a navelor aliate”.

”Dorim să arătăm că că Marea Neagră este o mare deschisă, în care există furnizor de securitate, România fiind unul dintre ei”, a mai spus Fifor.

Anterior, Mihai Fifor, a declarat într-un interviu pentru The Associated Press, că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice.

„Nu cred că trece o zi fără o provocare” din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale României, a declarat Fifor, adăugând că guvernul lucrează „pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate”.

Totuşi, Fifor a declarat că România doreşte să fie principalul stâlp de securitate al NATO în sud-estul Europei.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă