15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCodul Galben de caniculă, ÎNCĂ în vigoare. Când trece valul de căldură

Codul Galben de caniculă, ÎNCĂ în vigoare. Când trece valul de căldură

Valul de căldură din țară încă nu s-a încheiat. Meteorologii anunță că temperaturile se vor menține peste 30 de grade până la sfârșitul lunii iulie. 

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a subliniat că nu este exclus ca de joi să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vestul şi nord-vestul ţării. 

România va trece prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni, a avertizat directorul ANM. 

Citește și: Canicula ajunge în România. Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU pentru patru judeţe

“Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 – 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că e posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă”, a mai spus Ion Sandu.

Pentru Bucureşti şi 32 de judeţe, meteorologii au emis un cod galben, fiind anunţate temperaturi de 35-37 de grade şi disconfort termic accentuat.

Astfel, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde, marţi, cea mai mare parte a ţării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru Bucureşti şi judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Citește și: FOTO. Cele mai trăsnite și eficiente trucuri ca să te simți bine în vreme de caniculă

În aceste judeţe, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

 

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă