19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCod galben de VREME REA: Ploi și vânt în 27 de județe,...

Cod galben de VREME REA: Ploi și vânt în 27 de județe, până duminică seara

27 de județe din vestul, centrul și nordul țării se află sub cod galben de ploi și vânt, de sâmbătă până duminică seară, informează Administrația Națională de Meterologie (ANM). 

Județele care se află sub coul galben de vreme rea sunt: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş,  Suceava, Neamţ, Bacău, Harghiţa, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Bihor, Cluj şi Sălaj.  Avertizarea intră în vigoare de sâmbătă, ora 18.00, până duminică, la ora 20.00.

În vestul, centrul şi nordul ţării va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului, ploile, mai ales averse, se vor semnala local. În judeţele avertizate cu cod galben de ploi vor fi cantităţi de apă de peste 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 25-30 de litri pe metru pătrat.

În zona Munţilor Apuseni, nordul Carpaţilor Orientali, Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 40-50 de litri pe metru pătrat, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră, iar pe creste 90 de kilometri la oră, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, în special duminică, cu viteze mai mari de 50-65 de kilometri pe oră în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti. 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă