Cod galben de ploaie, până luni dimineață, pe aproape întreg teritoriul României. Primele efecte: case inundate, copaci prăbușiți, avarii la rețeaua electrică

Efectele furtunii de sâmbătă au fost case inundate, copaci căzuți, avarii în alimentarea cu energie electrică pe teritoriul a nouă județe și în municipiul București, în urma precipitațiilor și a vântului puternic.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2017 - 21:43

UPDATE 21,25: Efectele furtunii de sâmbătă au fost case inundate, copaci căzuți, avarii în alimentarea cu energie electrică pe teritoriul a nouă județe și în municipiul București, în urma precipitațiilor și a vântului puternic.

Potrivit IGSU se înregistrează avarii în alimentarea cu energie electrică în 19 localități din patru județe — Prahova, Harghita, Dâmbovița și Brașov.


Meteorologii au lansat o avertizare tip cod galben, valabilă de sâmbătă până în dimineața zilei de luni, 19 iunie, pe aproape întreg teritoriul României.

Avertismentul se referă la ploi însemnate cantitativ.

 În toate zonele de deal și de munte, precum și în centrul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 30 de litri / metru pătrat iar pe arii restrânse 50...70 litri / metru pătrat.

Avertismentul de cod galben este valabil până luni la ora 3 dimineață.

Bucureștiul și Ilfovul nu sunt afectate de această prognoză.

Pe de altă parte, în urma precipitațiilor sunt posibile inundații în 13 bazine hidrografice, fiind emis un cod galben valabil de sâmbătă, de la ora 14 până luni, la ora 12.

Codul galben de inundații se referă la râurile din bazinele hidrografice: Prahova (judeţul Prahova), Buzău (judeţele Braşov, Covasna, Buzӑu), Putna (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat (judeţele Vrancea, Buzău), Trotuş (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Bârlad (judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi), afluenţii mici ai Siretului (judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi), afluenţii Prutului (judeţele Vaslui şi Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...