Cod galben de inundații în trei județe din România, de-a lungul zilei de luni

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele opt ore, în bazine hidrografice de pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Argeș.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2017 - 13:55

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele opt ore, în bazine hidrografice de pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Argeș, informează Agerpres.

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Gilort — bazin superior, Lotru, Olteț — bazin superior, bazinele superioare ale afluenților Oltului aferenți sectorului aval confluență Lotru — amonte Ac. Drăgășani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Latorița, precizează specialiștii.

Atenționările emise de INHGA a fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj, Vâlcea și Argeș.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...