12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, si ploi, si soare

Astazi, si ploi, si soare

In tara. In vestul, centrul si nordul tarii, mai ales seara si noaptea, local averse de ploaie si descarcari electrice si izolat cantitati de apa de peste 20-25 de l/mp. In restul teritoriului, vreme predominant frumoasa, cu cerul variabil. Maxime 22-30°C; minime 8-18°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Maine, racire si ploi puternice

In tara. Vreme in racire accentuata in cea mai mare parte a tarii. Pe arii extinse averse de ploaie si descarcari electrice. In sud, centru si la munte, cantitati de apa de peste 25 de l/mp, iar izolat 50 de l/mp. Vant cu intensificari in est si sud-est. Maxime 15-25°C; minime 6-16°C. Presiunea atmosferica, in crestere accentuata, mai ales in vest, nord si est.

Comentariul specialistului

Acest sfarsit de saptamana va fi caracterizat de schimbari importante in campul de presiune de la nivelul solului pe continentul european. In acest sens, anticiclonul azoric, prezent in vest, isi va extinde rapid o dorsala catre tarile central-europene. O data cu aceasta deplasare, un front atmosferic bine organizat apartinand depresiunii islandeze va ajunge undeva in sud-estul Europei, aducand cu sine, pe langa ploi, fenomene electrice si o racire destul de accentuata. Acestea vor fi de altfel elementele meteo pe care le vom regasi pe teritoriul tarii noastre sambata si duminica.

In Europa, mai cald in sud si sud-est

Cerul va prezenta innorari accentuate si va ploua chiar insemnat cantitativ in Italia, Elvetia, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, tarile ex-iugoslave, Ucraina, Belarus si Rusia, in nordul Marii Britanii, Norvegia si Finlanda. In restul continentului, cerul va fi variabil si ploile izolate, indeosebi dupa-amiaza. Din punct de vedere termic, vremea va fi calda in sud si sud-est si racoroasa spre rece in rest.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă