10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi torentiale

Astazi, ploi torentiale

In tara. Vreme instabila. Cer noros si ploi in toate regiunile. Ziua, la deal si la munte, cantitati de apa de peste 20 l/mp. Noaptea, instabilitate atmosferica mai accentuata. In sudul Banatului, Olteniei, Munteniei si in zona Carpatilor Meridionali, ploi torentiale, cu cantitati mai mari de 50 l/mp. Descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de caderi de grindina. Maxime: 20…28°C; minime: 12…22°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.


Maine, vreme instabila

Cer mai mult noros si cu ploi, ziua, in toate regiunile, iar noaptea – in jumatatea de sud a tarii. Cantitati de apa de peste 40…50 l/mp in Oltenia, Muntenia, Transilvania si in zonele de deal si de munte. Vant cu intensificari in sud-estul tarii si la munte. Maxime: 18…26°C; minime: 10…20°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.


Comentariul specialistului

Astazi si maine, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin ploi abundente si torentiale, mai ales in sud-vestul tarii si in zonele de deal si de munte. Presiunea va scadea usor, iar in circulatia aerului la altitudini mari este prezent un nucleu care mentine si continua sa transporte aer umed spre tara noastra. Respectivul nucleu va persista in zona Romaniei cel putin doua zile, timp in care la precipitatii vor fi supuse cu precadere jumatatea de sud a teritoriului si zonele inalte.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă