13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi peste tot

Astazi, ploi peste tot

In tara. Ploi pe arii extinse in Banat si Oltenia si local in Dobrogea, Muntenia, sudul si sud-vestul Transilvaniei si zonele de deal si munte. In restul tarii, ploi izolate. In sud-vest, cantitati de apa mai insemnate, 10-15 l/mp, iar in Muntii Banatului, 20-25 l/mp. Vant cu unele intensificari in Dobrogea. Maxime 22- 28°C; minime 8-18°C, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Maine, ceva mai cald si cativa stropi

In tara. Dupa-amiaza, ploi locale la deal si la munte si izolat in restul teritoriului. Maxime 22-30°C; minime 8-18°C, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, in usoara crestere.

Comentariul specialistului

Nebulozitatea aferenta cut-off-ului de interes in ultima perioada s-a restrans catre sud-estul Europei. Totodata, noi formatiuni frontale, reflectate implicit in imageria satelitara, isi fac aparitia in nord-vestul continentului. Ca urmare, ploile vor mai afecta astazi doar sudul, centrul si sud-vestul Romaniei.
In Europa, averse in sud-est si centru

In partea de sud-est si central-sud-estica a continentului, instabilitatea atmosferica accentuata va determina averse pe spatii extinse si izolat cantitati de apa mai insemnate.
Actiunea unui front atmosferic rece va aduce innorari si local ploi, cu precadere in partea a doua a zilei, in Arhipelagul Britanic.
In restul Europei, va predomina o vreme frumoasa, iar in Peninsula Iberica, in continuare caniculara.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă