11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAstazi, incalzire

Astazi, incalzire

In tara. Vreme in incalzire usoara. Noaptea in regiunile nord-vestice conditii de ploi slabe. Maxime: 6…14¼C; minime: -5…5¼C. Izolat ceata si conditii de bruma. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Zapada la munte. Predeal – 64 cm, Semenic – 169 cm, Stana de Vale – 115 cm, Vladeasa – 28 cm, Paltinis – 87 cm, Iezer – 112 cm, Sinaia 1500 – 110 cm, Cuntu – 167 cm, Vf. Omu – 125 cm, Cuntu – 167 cm, Vf. Omu – 125 cm, Ceahlau Toaca – 105 cm, Parang – 68 cm, Lacauti – 190 cm, Vf. Cristianu Mare – 131 cm.

Maine, 18¼C si cateva ploi noaptea

In tara. Vreme in continua incalzire. In cursul noptii in nord, centru si la munte, pe arii restranse ploi. Maxime: 8…18¼C; minime: 0…8¼C. Izolat ceata. Presiunea, usor variabila.

Comentariul specialistului

Patrunderea unui aer mai cald dinspre sudul continentului va determina incalzirea vremii, iar temperatura aerului va avea valori ce se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta data (maine temperaturi maxime cuprinse intre 8 si 18¼C). Campul de presiune anticiclonic va tine departe de tara noastra sistemele frontale principale si ca urmare doar periferii ale acestora vor putea determina, in aceasta noapte si maine, ploi slabe si pe arii restranse in nordul si centrul tarii.

In Europa, cativa fulgi prin tarile nordice

In cea mai mare parte a Europei vremea se va incalzi. Va ploua in Arhipelagul Britanic, Danemarca, Tarile de Jos, Franta, Germania, Elvetia, pe arii mai restranse in Polonia, Italia si Grecia si izolat in Turcia, iar in tarile nordice vor mai fi conditii de lapovita si de ninsoare.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă